Home

Achtergrond

Overslag Zeeuwse havens fors gedaald

De overslag in de Zeeuwse havens is dit jaar fors gedaald, maar vertoonde in de laatste maanden wel herstel.

Dat blijkt uit voorlopige jaarcijfers van Zeeland Seaports, die donderdag werden gepubliceerd. Over het hele jaar wordt naar verwachting 28 miljoen ton vracht overgeslagen. Dat is 15 procent minder dan vorig jaar, maar tussen januari en juli was de daling nog 23 procent vergeleken met dezelfde periode in 2008. De havenautoriteit houdt rekening met een nog beter resultaat, omdat de maand december nog niet afgelopen is. Dit jaar werd van bijna alle producten minder afgehandeld, behalve aardolieproducten.

De jaaromzet beloopt dit jaar 32 miljoen euro, gelijk aan 2008. Het bedrijfsresultaat komt 1,3 miljoen euro lager uit op 7 miljoen euro. Zeeland Seaports gaat ervan uit dat in 2010 de overslag weer zal stijgen, mede dankzij de ingebruikname van een nieuwe terminal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.