Home

Achtergrond

Overslag Antwerpse haven 16,7 procent lager

De goederenoverslag in de haven van Antwerpen is dit jaar met 16,7 procent gedaald tot 158 miljoen ton.

Het gemeentelijk havenbedrijf heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De daling volgde na een periode van zeven jaar van recordstijgingen. Volgens het havenbedrijf is de economische crisis de belangrijkste oorzaak van de lagere overslag. Niettemin handhaaft Antwerpen zijn positie als tweede Europese haven, na Rotterdam.

De achteruitgang deed zich voor in alle sectoren. Vooral bij het traditioneel stukgoed was sprake van een scherpe daling: 39,4 procent. Bij het massagoed bedroeg de teruggang 14 procent. De overslag van kolen ( min 36 procent) en ertsen (min 65 procent) daalde fors. Volgens het havenbedrijf was dit te wijten aan de crisis in de staalindustrie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.