Home

Achtergrond

Overschot varkensvlees op Duitse markt neemt toe

De zelfverzorgingsgraad met varkensvlees in Duitsland groeit volgend jaar verder naar 110 procent.

Dat is 6 procent meer dan in het afgelopen jaar, aldus de prognose van landbouwmarktbureau AMI.

Het bureau voorziet in 2010 een toename van de binnenlandse productie met 2,4 procent naar 5,4 miljoen ton terwijl de binnenlandse consumptie beperkt blijft tot iets meer dan 4,4 miljoen ton. De import stijgt ook en wel met 2,5 procent naar 1,26 miljoen ton. Een en ander betekent volgens AMI dat 2,25 miljoen ton door de Duitsers buiten de eigen grenzen moet worden afgezet. Dit jaar exporteert Duitsland circa 2,12 miljoen ton. Over de exportmogelijkheden is het bureau optimistisch, vooral naar de Aziatische markten.

Of registreer je om te kunnen reageren.