Home

Achtergrond

Overleg met Luxemburg en Oostenrijk nog vast

Het overleg in de EU over het aanpakken van zwartspaarders in Liechtenstein, Zwitserland en andere belastingparadijzen zit voorlopig nog vast.

Oostenrijk en Luxemburg weigeren mee te werken omdat ze bang zijn dat ze door EU-verdragen met deze landen hun bankgeheim kwijtraken.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën toonde zich vandaag na overleg met zijn EU-collega's niettemin vol goede moed dat de twee enige EU-landen die nog een bankgeheim hebben, uiteindelijk door de knieën gaan. De politieke druk op de twee landen wordt steeds groter. "Het is een trein die nog maar één kant op rijdt, en bijna niet meer is tegen te houden.''

Luxemburg en Oostenrijk hoeven nu nog maar alleen in specifieke gevallen informatie uit te wisselen met de belastingdiensten van andere landen over de banktegoeden van buitenlandse spaarders. De meerderheid van de EU wil dat die informatie automatisch wordt uitgewisseld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.