Home

Achtergrond

Opvang luidt noodklok over zwerfjongeren

De Federatie Opvang luidt de noodklok over het aantal minderjarige zwerfjongeren in Nederland.

Volgens cijfers van de koepelorganisatie voor daklozenopvang is het aantal het afgelopen jaar met zeker enkele honderden toegenomen. Directeur Ineke Smidt heeft woensdag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad bevestigd.

In totaal telt Nederland nu zeker zesduizend zwerfjongeren. De toeloop is zo groot dat opvangcentra wachtlijsten moeten hanteren. Maar hoeveel tieners er daadwerkelijk op straat leven, is niet bekend. ,,Dit zijn alleen de zwerfjongeren die zich bij ons hebben gemeld'', legt ze uit. ,,Dit is het topje van de ijsberg.''

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) heeft eerder dit jaar toegezegd een plan van aanpak voor de zwerfjongeren te gaan maken. Maar de Federatie Opvang stelt nog weinig voortvarendheid bij de bewindsman te signaleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.