Home

Achtergrond

Opnieuw stijging van aantal transacties melkquotum

De handel in melkquotum lag in november op een hoger niveau dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Het Productschap Zuivel noteerde afgelopen maand een verhandelde hoeveelheid quotumrechten zonder grond van 22.497 ton, 6.940 ton meer dan vorig jaar. Het gaat om respectievelijk 524 transacties, een plus van 128 transacties.

Tot nu toe is er vanaf januari dit jaar in totaal 144.179 ton koopmelk zonder grond verhandeld, een toename van 5.288 ton ten opzichte van vorig jaar. De afgelopen drie maanden is er meer quotum zonder grond verhandeld dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook de hoeveelheid leasmelk vanaf april tot en met november ligt dit jaar met 76.786 ton, zo’n 20.000 ton hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.