Home

Achtergrond 7 reacties

Opnieuw procedures tegen LNV aangekondigd

Drie met Q-koorts besmette bedrijven hebben juridische procedures tegen LNV aangekondigd omdat bij een nieuwe tankmelktest sprake is van een negatief monster.

Geitenhouders Evert en Mira Jansen uit het Drentse Hoogersmilde hebben al een advocaat in de arm genomen.

Voorzitter Martien Rongen van de Nederlandse Geitenhouders Vakbond zegt dat de minister niet mag ruimen als niet zeker is dat er geen gezonde dieren worden gedood.

Fred van Zijderveld van het Centraal Veterinair Instituut zegt dat het mogelijk is dat na twee positieve melkmonsters een volgende test negatief is. "Zo'n test is een momentopname."

Lees ook: Procedure tegen ruiming bij bedrijf met twee locaties

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Voor onafhankelijke rechtspraak kun je sowieso niet in dit land terecht. Je zult de hele poppenkast moeten doorlopen om uiteindelijk buiten dit land je recht te halen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Inderdaad Kritisch Lezer, je wilt niet weten (of natuurlijk juist wél, maar ik raakte de tel kwijt) hoeveel keren LNV de afgelopen 20 jaar alleen al door Brussel op de vingers is getikt over natuur- en milieuzaken waar men de reet mee bleek te hebben afgeveegd of de kachel te hebben aangemaakt. Vele tientallen keren. En dat is dus alleen maar natuur en mileu! In 'de bunker' aan de Bezuidenhoutseweg huizen al sinds jaar en dag door de gemeenschap onderhouden ambtelijke parasieten die overal lak aan hebben. Het is, op Waterstaat na, het meest verrrotte en verkankerde van al onze departementen. Daarom zouden alle belanghebbenden en vroeger gedupeerden zich nu moeten organiseren, in de buidel tasten en een consortium van de allerbeste advocaten moeten inhuren. Want een draak als LNV is aleen door een machtig veelkoppige Sint Joris te onthoofden!

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Ik zou wel eens willen weten hoeveel procedures er de afgelopen pak 'm beet 10, 12 jaar zijn gevoerd tegen LNV, over welk onderwerp dan ook. Het moeten er krankzinnig veel zijn. Ze zeggen wel eens: een volk krijgt de leiders die het verdient. Blijkbaar verdienen wij niet zo veel.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Goed idee! Allemaal naar Brussel en procederen tegen LNV!

 • no-profile-image

  Schepers

  Dit wordt interessant, elke rechter zal nu op basis van ruimen op een melkmonster vernietigen, wat zullen die zogenaamde deskundigen van de beide ministers hier op moeten bedenken!!!!!!!!!!!!!.

 • no-profile-image

  harm

  Er moet méér tegen LNV geprocedeerd worden., De maat is vol en de tijd is rijp!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat dat betreft biedt het hele ruimingsdrama wellicht toch Europese mogelijkheden. LNV doet nét alsof er geen Europa bestaat, maar misschien denkt Brussel wel heel anders over deze materie. Als men daar uberhaupt al denkt!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.