Home

Achtergrond 12 reacties

Opnieuw commissariaat oud-minister Veerman

Voormalig minister van Landbouw Cees Veerman heeft opnieuw een commissariaat in het bedrijfsleven binnen.

De 60-jarige hoogleraar wordt voorzitter van de raad van commissarissen bij het beursgenoteerde uitzendconcern USG People.

Dat heeft USG People vrijdag bekendgemaakt. Veerman is reeds toezichthouder bij zaaizaadbedrijf Royal Barenbrug Group, Rabobank Nederland en handelshuis Koninklijke Reesink. Ook is hij voorzitter van de commissie toekomstbestendig hoger onderwijs-stelsel, die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland onder de loep neemt.

"Veerman is een voorzitter met een duidelijk profiel en weet mensen te verbinden'', aldus waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen Marike van Lier Lels over de keuze voor Veerman. "Bovendien is hij zelf ondernemer en snapt hij de cultuur van dit bedrijf.''

USG People is voortgekomen uit Unique Uitzendbureau, in 1972 opgericht en groot gemaakt door ondernemer Alex Mulder. Veerman is van huis uit akkerbouwer.

In afwachting van zijn benoeming, die nog moet worden goedgekeurd door aandeelhouders, is Veerman per 1 december toegevoegd aan de raad van commissarissen van USG People. Met een omzet van ruim 4 miljard euro in 2008 is het uitzendconcern uit Almere de op drie na grootste in Europa.

Herman van Campenhout krijgt de dagelijkse leiding over het uitzendconcern. Van Campenhout is sinds 2001 werkzaam als CEO voor de divisie Science and Technology bij uitgever Reed Elsevier. Daarvoor werkte hij jarenlang voor Shell. In juli dit jaar stapte Ron Icke op als bestuursvoorzitter van USG People.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Zo onbegrijpelijk is dat nu ook weer niet, herkauwer. Veerman moest beloond worden nadat hij, na de ravage die Brinkhorst had aangericht, alle boeren (de LTO voorop) weer netjes in het gareel kreeg. Helaas zijn boeren inderdaad niet snugger genoeg om ergens doorheen te prikken.

 • no-profile-image

  Vul je zakken

  Op deze manier heb je niks met de Balkenende norm te maken.
  Zakken vullen Cees!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  vos

  Duidelijk een CDA verhaal, Cees de Duiten Afpakker

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Hij is de minst slechte landbouwminister de laatste 10 jaar! Maar die natura 2000 gebieden is toch het werk van Veerman. Het hadden er ook ruim 100 minder kunnen zijn. Dan was de ramp nog te overzien geweest. Maar het is wel duidelijk, deze heren zorgen goed voor zich zelf, niet voor boer en tuinder! Helaas moeten we dit concluderen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Waardeloos is niet het juiste woord. Deze man (CDA- boer Veerman) is de meest harteloze saneringswurger die er ooit in Wageningen heeft huisgehouden. Spotvogel heeft geen woord teveel geschreven in zijn boek. Onbegrijpelijk hoe zulk grofvuil telkens weer helemaal aan de top komt drijven!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Maar hij zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als degene die de schaamteloze uitbuiting van de landbouw in Nederland toejuicht. De koning van de vrijemarkt zorgt goed voor zichzelf. Als tegenprestatie krijg hij nu van diverse multinationals wat commisariaatjes cadeau. Waar is de tijd gebleven dat er nog idealisten in de politiek zaten, het is geen wonder dat Geert Wilders zoveel stemmers naar zich toe trekt.

 • no-profile-image

  spotvogel

  De meest onbetrouwbare zelfverrijker die er is. Lees alles over deze potentaat en de schade die hij aanrichtte in mijn boek DE PESTVOGELS VAN VEERMAN.

 • no-profile-image

  gert

  Natura 2000 in Nederland is het geesteskind van Cees Veerman,daarmee is hij beloond met het voorzitterschap van Natuurmonumenten

 • no-profile-image

  Wim

  Ik ben blij dat hij in dit commissariaat plaatsneemt en niet de opvolger wordt van Fischer Boel. Al was hij als minister in het contact met de landbouw een verademing na zijn voorgangers, het landbouw- en natuur(wan)beleid waar we nu mee te maken hebben hebben we aan hem te danken.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Wat een vuilspuiterij.
  Veerman was de beste minister van landbouw in de laatste 10 jaar.

 • no-profile-image

  geen

  Veerman: de meest waardeloze kwiebus, die ooit in de Nederlandse politiek heeft rondgelopen. Typisch CDA, mat de C van Corrupt.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wél als je bedoeld op het gebied van proletarisch declareren, eigenbelang verstrengelen, viraal manipuleren en ijskoud wégsaneren!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.