Home

Achtergrond 2 reacties

Opluchting bij geitenhouder

Geitenhouder Jan van Lokven uit Vinkel (Noord-Brabant) heeft woensdagavond met opluchting gereageerd op de beslissing dat alleen zieke dieren van zijn besmette bedrijf worden gedood.

Voor zijn bedrijf is het besluit echter een zware dobber, zei hij in een interview met Omroep Brabant.


De voorzitter van de vakgroep geitenhouderij van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) vindt de aangekondigde ruiming vooral 'zuur' voor zijn collega's buiten het vaccinatiegebied. Zij moeten ook niet-besmette dieren afstaan. Volgens Van Lokven kunnen die boeren er niets aan doen dat hun geiten en schapen niet zijn ingeënt, omdat er simpelweg te weinig vaccin was.


Geitenhouders gaan een moeilijke toekomst tegemoet, juist omdat de drachtige dieren worden gedood, schetste Van Lokven.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    miltie

    door natuur vervuiling [[meer brandnetels ;hardijzers ;;bermverwildering]] vooral in brabant;is idiaal voor ziekte overbrengende insecteten;;qikoorts ;;teken ;;meer muggen ;;etc;etc..

  • no-profile-image

    Schepers

    Hoe kan een voorzitter van de vakgroep nou opgelucht zijn als er gezonde dieren buiten het vaccinatiegebied geruimd moeten worden, hij zou alles moeten mobiliseren om dit ongedaan te maken. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Want laten we wel zijn, al deze maatregelen worden onder druk!!!! uitgevoerd door de ministers.

Of registreer je om te kunnen reageren.