Home

Achtergrond

Opkomst tweede prikronde 60 procent

60 procent van de mensen die opgeroepen waren om begin december langs te komen tijdens de tweede vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep, heeft daaraan gehoor gegeven.

"Dat betekent dat 77 procent van de mensen die in november hun eerste prik kregen, ook een tweede keer kwam. Dat is een mooi resultaat gezien de weersomstandigheden'', aldus GGD Nederland woensdag.

Ruim 1 miljoen kinderen tussen zes maanden en vijf jaar en huisgenoten van jonge baby's kunnen zich laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Zij krijgen het vaccin in twee keer toegediend. De eerste prikweek was in november. Toen was de opkomst 72 procent.

Inmiddels zijn bijna 600.000 mensen twee keer gevaccineerd. 17.000 mensen haalden in december hun eerste prik. Ruim een kwart van de mensen die uitgenodigd zijn, heeft nog geen enkele prik gehaald. In januari heeft de GGD een extra prikronde ingelast voor de mensen die tijdens een van de prikweken verhinderd waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.