Home

Achtergrond

Ophef over poster Jozef en Maria

Een poster waarop Jozef en Maria naast elkaar in bed liggen, verhit de gemoederen in Nieuw-Zeeland.

Conservatieve christenen noemen de donderdag in de noordelijke stad Auckland onthulde beeltenis aanstootgevend, berichtten media in Nieuw-Zeeland.

Op de poster ligt een droevig kijkende Jozef naast een naar de hemel kijkende Maria. ,,Poor Joseph. God was a hard act to follow'' (Arme Jozef. God legde de lat hoog), staat erbij geschreven. De poster hangt op een aanplakbord bij een progressieve anglicaanse kerk.

De lokale dominee zei dat hij een discussie wilde opwekken over stereotype ideeën over de manier waarop Jezus zou zijn verwekt. Ook wil hij letterlijke interpretaties van de Bijbel aan de kaak stellen en mensen aan het praten krijgen over het kerstverhaal. In de Bijbel wordt de maagd Maria zwanger nadat een engel aan haar is verschenen en haar vertelt dat ze de zoon van God zal baren.

Binnen enkele uren na de onthulling was de poster al beklad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.