Home

Achtergrond

Ontwikkelingslanden terug in werkgroepen

De ontwikkelingslanden vergaderen vanmiddag tijdens de Klimaattop in Kopenhagen weer mee in de werkgroepen.

Dat heeft Pa Ousman Jarju van de delegatie uit het West-Afrikaanse land Gambia gezegd. De ontwikkelingslanden hebben van de rijke landen de verzekering gekregen dat die meer aandacht zullen besteden aan uitbreiding van het protocol van Kyoto.

De ontwikkelingslanden waren maandagochtend uit de werkgroepen gestapt uit kwaadheid dat de conferentie de steun voor het protocol van Kyoto verzwakte. Die bindende overeenkomst bevat afspraken over vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Afrikaanse landen leidden het protest tegen de opstelling van de rijke landen.

De ontwikkelingslanden willen een nadere invulling van het protocol, dat aan het eind van de jaren negentig werd gesloten. De rijke landen voelen meer voor een nieuw verdrag, omdat de Verenigde Staten het protocol van Kyoto nooit hebben ondertekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.