Home

Achtergrond 2 reacties

Ontsmetting traint bacteriën

Ontsmettingsmiddelen 'trainen' bacteriën zodat ze immuun worden voor antibiotica.

Dit hebben Ierse onderzoekers van de Nationale Ierse Universiteit in Galway in het vaktijdschrift Microbiology geschreven. Het was bekend dat bacteriën aan ontsmettingsmiddelen wennen, maar niet ze daarmee ook worden 'getraind' om immuun te worden voor antibiotica, inclusief antibiotica waar de bacteriën niet eerder mee in contact zijn geweest. Dit berichtte maandag de BBC.

De Ierse onderzoekers zijn onder leiding van Gerard Fleming tot deze conclusie gekomen, nadat ze in hun laboratorium een veelvoorkomende ziekenhuisbacterie, pseudomonas aeruginosa, met een toenemende hoeveelheid van een ontsmettingsmiddel confronteerden. Bij een grote hoeveelheid pasten de bacteriën zich zo voortvarend aan dat ze niet alleen de antibacteriologische elementen van het ontsmettingsmiddel afweerden, maar meteen ook andere antibacteriologische middelen, zoals antibiotica. Dit roept volgens Fleming belangrijke vragen op over de huidige aanpak van infecties.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Eindelijk,eindelijk komt er ook uit de wetenschappelijke hoek eens een geluid dat heel veel agrariërs al langer weten:door alle ontsmettingsmiddelen zijn er bedrijven die steeds meer ziektedruk ervaren in de stallen!En maar ontsmetten!Zelfs het hele voercircuit moest uit elkaar om van Salmonella Java af te geraken!Ik ken verhalen van mensen die anders dachtten en juist mest van een andere diersoort in hun stal haalden vlak voor aankomst van jonge kuikens en vanaf dat moment van hun salmonella probleem af waren en als klap op de vuurpijl ook geen antibiotica meer nodig hebben!!!Maar zoiets moest angstvallig verzwegen worden anders krijg je straf van Het Gedrocht dat IKB heet!Zo hebben we door de jaren heen een steeds zwakkere veestapel gemaakt!Bij mensen is het al niet anders,overal en altijd handjes wassen en soms zie je sukkels in het openbaar met mondkapjes oplopen,mensen doe normaal!

 • no-profile-image

  Frans J. M. Hendriks

  Hoe vindt u deze? Griep vacinaties trainen opzettelijk verspreidde ziekten imuun te worden voor antibacteriologische middelen.
  Het natuurlijke van God ingeschapen verzet van het menselijk lichaam (en dat van dieren) wordt inplaats van versterkt daardoor juist afgebroken. Al dat vitamine gedoe wat men eerst aan natuurlijke voedingsstoffen ontrekt wordt apart duur verkocht. Al dat gedoe met de griep vaccinaties is een goud handeltje voor de pharmaceutische industrie. In tijd van oorlog zal men deze industrie waarschijnlijk ook soms bereid vinden om uitroeingsmiddelen te producderen. In de dictatoriale landen liggen er over dergelijke misdaden bewijsmiddelen. En de satanist Bush en zijn handlangers wilden het binnen Irak brengen om hun te kunnen beschuldigen van het hebben van deze dingen, maar dat mislukte. Er weet U ook wie het ontbladeringsmiddel Orange (en nog wat) produceerde. En wie het gifgas cyclon B voor Hitler maakte?? Mensen hou van uw land maar vertrouw nooit haar regering!

Of registreer je om te kunnen reageren.