Home

Achtergrond

Onderzoek overlijden kinderen na griepprik

Het centrum voor bijwerkingen Lareb heeft na de eerste vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep twee meldingen gehad van kinderen die vlak na de inenting zijn overleden.

In beide gevallen wordt nader onderzoek verricht, liet het centrum vandaag weten. Eén kind had een ernstige hartafwijking en overleed vijf dagen na vaccinatie. "Er is geen aanwijzing voor een relatie met het vaccineren'', stelt het centrum, dat het geval toch nader onderzoekt.

Het tweede kind kreeg na de griepprik koorts. "Behalve koorts had het kind geen andere verschijnselen die wijzen op een relatie met het toedienen van het griepvaccin, maar er is ook geen duidelijke andere oorzaak voor het overlijden gevonden'', stelt Lareb.

Het centrum voor bijwerkingen kon niet zeggen hoe lang het duurt voordat er uitsluitsel is over de doodsoorzaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.