Home

Achtergrond

Ondertekening convenant groen in krachtwijken

"Een krachtwijk kan niet zonder prachtgroen." Dit zei minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bij de ondertekening van 5 convenanten voor groen in krachtwijken.

Symbolisch zette zij een boom op in het Van der Vennepark in de Haagse Schilderswijk. Krachtwijken in Den Haag, Alkmaar, Deventer, Eindhoven en Groningen krijgen extra geld voor groen in de wijk.

Minister Verburg ondertekende met deze 5 gemeenten de groenconvenanten. Groen levert een bijdrage aan het aanpakken van maatschappelijke problemen", zei minister Verburg. "Neem als voorbeeld stadsparken. Stadsparken zijn bij uitstek ontmoetingsplekken voor buurtbewoners."

In totaal maakt Verburg € 3,8 miljoen vrij voor meer groen in krachtwijken in de periode 2010 - 2012. "Groen zal werken als wonderolie. Maar deze wonderolie verspreidt zich niet vanzelf. Daar heb ik wel uw hulp bij nodig. Hulp die ik begin dit jaar al van 13 wethouders heb gekregen, en de hulp van u, de laatste 5 van de in totaal 18 wethouders met krachtwijken in hun steden." Voor de andere krachtwijken heeft minister Verburg begin 2009 al € 7,8 miljoen vrijgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.