Home

Achtergrond

Omzet Agrico stijgt fors, bedrijfsresultaat daalt

De omzet van aardappelcoöperatie Agrico is in 2009 gestegen van 193 tot 235 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat viel 557.000 euro negatief uit. De vooruitzichten voor de oogst 2009 zijn minder rooskleurig.

De kredietcrisis had volgens Agrico minder grip op de pootgoedmarkt dan verwacht. De export was niettemin moeilijker door de daling van lokale munteenheden tegenover de euro. Gemiddeld betaalde Agrico iets boven de 30 euro per 100 kilo uit.

De export van fritesaardappelen liep aardig, al moesten fritesspecificaties wel worden verlaagd. De uiteindelijke poolprijzen lagen boven de gemiddelde beursprijzen. Agrico betaalde over alle industrierassen in de pool zonder bodemprijsgarantie 9,61 euro uit. De rassen Agria en Markies leverden meer dan 10 euro per 100 kilo op.

Of registreer je om te kunnen reageren.