Home

Achtergrond

Obama komt met nieuw banenplan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag een nieuw initiatief aangekondigd om meer banen te creëren.

De plannen omvatten onder meer belastingverlagingen en maatregelen om de consumentenbestedingen aan te wakkeren.

In een toespraak in Washington beloofde Obama met de maatregelen de werkloosheid van 10 procent te helpen verlichten. Hij wil dat vooral doen door het potentieel van het midden- en kleinbedrijf te vergroten, waardoor die sector meer werknemers in dienst kan nemen. Obama zei dat hij resterende middelen uit het speciale overheidsfonds Troubled Asset Relief Program (TARP), dat was opgezet om banken te ondersteunen, wil inzetten om bevroren kredieten weer toegankelijk te maken voor de kleinere ondernemers.

Hij gaf aan zich te willen concentreren op "die terreinen die het grootste aantal banen genereren en die van de meeste waarde zijn voor onze economie''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.