Home

Achtergrond

OPEC maant leden tot gehoorzaamheid

De leden van de OPEC moeten zich beter aan de eigen afspraken over de maximale productie van olie houden.

Dat zei de minister van Olie van Saudi-Arabië, Ali al-Naimi, vandaag na een vergadering van de organisatie van olie-exporterende landen in de Angolese hoofdstad Luanda.

De landen van de OPEC spraken begin dit jaar af in totaal niet meer dan 4,2 miljoen vaten olie per dag te produceren. Op dit moment houdt echter slechts 60 procent van de leden zich aan de afspraken over de maximale eigen productie die bij die beperking horen.

Vooral Angola, Nigeria en Iran zouden nog weinig werk hebben gemaakt van het terugdringen van de productie, terwijl Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en andere Golfstaten zich wel aan het eigen productieplafond houden. Volgens deskundigen moet de OPEC haar leden strakker aan de afspraken houden om te voorkomen dat de olieprijs weer onder het huidige niveau van ruim 70 dollar per vat zakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.