Home

Achtergrond 1 reactie

Nordmilch-topman wil meer concentratie Duitse zuivel

Alle Duitse zuivelverwerkers moeten zich aansluiten bij afzet- en distributiemaatschappij Nordcontor.

Daartoe roept Nordmilch op. De zuivelreus heeft Nordcontor vorig jaar opgericht, samen met Humana Milchunion (HMU). Volgens Nordmilch-directietopman Josef Schwaiger heeft de Duitse zuivel een aanzienlijke achterstand opgelopen, zo zei hij op een symposium met bedrijfsadviseurs in Zeven bij Bremen. "Bij elkaar opgeteld hebben de drie grootste Duitse verwerkers Nordmilch, HMU en Müller een aandeel van nauwelijks 32 procent in de nationale melkplas."

In Ierland, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden hebben de drie grootste verwerkers daarentegen een concentratiegraad van 74 tot 99 procent bereikt, aldus Schwaiger. "Om een even grote concentratiegraad te bereiken staat Nordcontor open voor andere verwerkers."

Nordcontor bundelt nu een totale melkplas van ongeveer 7 miljard kilo en is goed voor een gezamenlijke omzet van ongeveer 4,7 miljard euro. Het streven van Nordmilch en Humana is om op termijn volledig te fuseren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Herr Josef Schwaiger is ook één coöperatieve idealist en melkpoederspecialist!!!... Het voorbeeld van FC wordt gevolgd. Natuurlijk kan ik mij vergissen, maar de behoefte om samen te werken heeft één oorzaak!!!...(?) Weten jullie ook welke ???.

Of registreer je om te kunnen reageren.