Home

Achtergrond

Noordlaren plant marathon op natuurijs

In het Groningse Noordlaren wordt zaterdag een marathon op natuurijs gereden.

Dat heeft de voorzitter van de ijsvereniging in Noordlaren vandaag gemeld. Volgens hem is het ijs zaterdag naar verwachting dik genoeg om de tocht te kunnen rijden.

Schaatsvereniging IJSCH uit Haaksbergen wil vrijdag of misschien donderdag al een tocht rijden. De club, die de afgelopen jaren telkens de primeur had van de eerste marathon op natuurijs, heeft een reputatie hoog te houden, stelt een zegsman.

De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond kan vandaag nog niets zeggen over wie de eerste marathon kan organiseren. "De ijsaangroei valt sowieso tegen'', stelt een zegsman. Voor het rijden van een marathon moet het ijs op de natuurijsbaan minimaal 3 centimeter dik zijn. "Dat is nu nog nergens het geval.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.