Home

Achtergrond

Nog onvoldoende vooruitgang op klimaattop

De onderhandelingen op de klimaattop in Kopenhagen verlopen te langzaam.

VN-klimaatbaas Yvo de Boer maande de regeringsdelegaties dinsdag tot spoed om op tijd tot een akkoord te komen. Vrijdag moeten meer dan honderd wereldleiders het eens zijn over de manier waarop de klimaatverandering wordt aangepakt.

"We hebben vooruitgang gezien, maar het is niet genoeg'', aldus de Nederlander. "Er is nog steeds een enorme hoeveelheid werk te doen'' voor een akkoord kan worden getekend. "Dit is een zeer belangrijk moment'', zei De Boer.

Volgens de Deense minister Connie Hedegaard, de voorzitster van de top, moeten de partijen vooral op het gebied van financiën nog nader tot elkaar komen. "De Deense overheid heeft er alles aan gedaan, nu is het aan de wereldleiders'', aldus De Boer. Hij haalde een Engels spreekwoord aan: "Je kunt een paard naar het water brengen, maar je kunt het niet dwingen om te drinken. De minister heeft meer dan 190 paarden naar het water gebracht, nu is het tijd dat ze gaan drinken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.