Home

Achtergrond 1 reactie

Nog deze winter vernieuwd weeralarm KNMI

Het weeralarm van het KNMI wordt nog deze winter vernieuwd. Een van de aanpassingen is dat naar de weersvooruitzichten per regio wordt gekeken.

Dat heeft een woordvoerster van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) vandaag laten weten

Huizinga, onder wie het KNMI valt, zegde de aanpassingen eerder dit jaar toe aan de Tweede Kamer. Het weerinstituut ligt al langer onder vuur over zijn beleid rond het weeralarm.

Was er deze zomer kritiek op het te snel afgeven van een weeralarm, deze dagen is het mis vanwege het uitblijven daarvan. Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA) trok erover aan de bel bij de staatssecretaris. Hij vindt dat de weerkundigen in De Bilt meer moeten samenwerken met commerciële weerstations, die woensdag wel een weeralarm afgaven vanwege het naderende winterweer. Hij drong er ook dat er eindelijk regionale weeralarmen komen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    miltie

    dit is gewoon winterweer ;de volksvertegenwoordigers lopen achter bij de wensen van het volk ;zo ook met kennis;wat bij de winter hoort;; ;weer alarm is nodig bij extreem en dat is nog lang niet ??harder nodig is kennis alarm bij de volksvertegenwoordigers ??

Of registreer je om te kunnen reageren.