Home

Achtergrond 6 reacties

Nieuwe besmetting Q-koorts in Limburg

De Voedsel en Waren Autoritiet heeft een nieuw besmet bedrijf toegevoegd op de lijst met Q-koortsbedrijven. Het totaal aantal besmette bedrijven bedraagt nu 61.

Het nieuwe besmette geitenbedrijf ligt in het Limburgse Oostrum

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mijn medenleven

  Ik vind het zeer betreurend dat de geiten op dit bedrijf in Oostrum geruimd moeten worden. De ondernemer staat bij mij te boek als een vakbekwaam, ambiteuze, goed voor zijn geiten jongeman.
  Het is te gek voor woorden dat we na de varkenspest, MKZ en vogelpest niets maar dan ook niets hebben geleerd om massale ruimingen te voorkomen.
  Mijn medeleven gaat uit naar de 61 getroffen boeren en hun gezinnen.

 • no-profile-image

  Kees

  Kan die mediaandacht iets minder !

 • no-profile-image

  de lange

  ik hoop dat deze bedrijven heel goed gecompenseerd worden financieel zodat deze mensen toch nog een klein beetje het kerstgevoel hebben en alle medegevoel is bij diegene die dit allemaal mee moeten maken. toch nog een verzachtende kerst toegewenst.

 • no-profile-image

  fraanje MKZ Museum

  Hoe zal onze minister van landbouw Mevr Verburg Ooit Kerst kunnen vieren met deze verschrikkelijke moord partij. En heeft u goed geslapen deze nacht ?? Spreekt u geweten nog wel. Verantwoording nemen. De gevolgen kun je niet altijd ontlopen

  C.Fraanje
  MKZ Museum Kootwijkerbroek

 • no-profile-image

  roodborstje

  Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er nu gaande is. Ik leef ook enorm mee met de geitenhouders. Ik kan me ook niet voorstellen dat er ook maar een agrarier is die nu een vrolijk kerstfeest kan vieren dit grijpt een ieder die met dieren werkt aan. En natuurlijk gaat een mensenleven voor en is ook die impact enorm en ook niemand te gunnen. Feit blijft wel dat er rondom Q koorts een ding duidelijk is en dat is dat er nog niet veel duidelijk is hoe je het kunt bestijden,weren,of voorkomen.

 • no-profile-image

  Frits

  Ook ik vind het erg voor de getroffen agrarieres, maar kan er wat minder aandacht aan de ruiming en wat meer aandacht aan de getroffen en totaal onschuldige omwonenden ? Totaal onschuldig omdat deze net als de geiten geen keuze hadden om om te lopen, fietsen, verhuizen of what ever terwijl de ondernemer wel een keuze had/heeft. Dat die keuze negatief voor de ondernemer is en daarom moeilijk genomen wordt doet niets af aan dat feit.
  Mijn zus had 2 jaar geleden Q-koorts en na 2 jaar moet ze opnieuw aan een inhalator. Er is geen enkele aandacht om te zorgen dat, als zij minder geschikt voor het arbeidsproces wordt er een regeling is zodat haar kinderen (u weet wel die mensen die op een schommel zitten met lego spelen etc) een toekomst kan blijven bieden. Het leven van een mens staat boven een dier.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.