Home

Achtergrond 2 reacties

Nieuw pluimveevleesbedrijf in China

Het Chinese vleesbedrijf Shuanghui Group en het Japanse concern Nippon Ham zijn gestart met het bouwen van een nieuwe pluimveevleesintegratie in de Chinese plaats Luohe city in de provincie Henan.

Het bedrijf dat in de eerste instantie vijftig miljoen vleeskuikens per jaar kan verwerken moet volgend jaar gaan draaien. Dan produceert het bedrijf 120.000 ton pluimveevlees en 300.000 ton vleeskuikenvoer. Dat meldt de nieuwsdienst Xinhua Exconomic News Service.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Juist, die Chinezen zitten niet stil, die gaan gewoon aan de slag. Ik zou zeker stoppen met dat wereldmarkt denken. Want dat is zo raar en dom tegelijk. Europa en vooral Nederland denkt zo, wij zijn de wereld redders en wereldleiders en wij gaan voedsel produceren voor de hele wereld. PURE arrogantie, en je bent al bijna te laat.
  China is een trots lang, met eeuwen aan traditie cultuur en nog veel meer. Ze vinden hun plaats steeds beter, en ik ben daar blij mee, laat de Chineze draak maar brullen, veel relaxter in de wereld. Chinezen hebben al veel belang in Afrika en ze zullen ook verantwoordelijkheid nemen voor de opbouw van Afrika, dat waar Europa nooit wilde, plunderen dat is wat Europa altijd deed. Je zag het in Copenhagen, keihard werd Amerika en Europa AFgewezen en AFgeserveerd door China, dat was een totale nederlaag voor Europese leiders, minister Cramer gaf het aan, ze had nog nooit zo'n power play en gevoel gezien en gehad, nee het was ook de eerste keer op de planeet dat de wereld leiders voor een gezamelijk doel stonden en dat was al een feest waard, een feest voor veel mensen op de planeet, no matter wat het resultaat was, Planetaire verantwoordelijkheid, knoop dat in je oren CDA, VION etc, en loop niet in de weg. Totaal huilend waren de Europese leiders, door een continu Nee, en Nee en Nee van China. La Rouche zat daar achter volgens mij, samen met India en Rusland, en een paar Afrikaanse landen. Dat blok van La Rouche wordt steeds sterker, en daarom werd het facistische pact van de Britisch Empire compleet afgebrand. Genieten is het zeker!!! Kijk, niet dat China geen verantwoordelijkheid gaat nemen, nee joh, juist niet, die zullen er alles aan doen om hun land, continent zuinig, en welvarend op te bouwen, schoon water, schone lucht, transparante voedselketen, wat hoog kwalitatief is etc.
  Ze zullen zich juist extra inzetten en extra bewijzen richting het westen ZONDER voorwaarden van het westen. Wel hebben ze daar tijd voor nodig, maar geloof me ze zijn trotser op de planeet dan heel Europa bij elkaar. China heeft niet de geschiedenis van Europa. En niet de Dark Ages, de inquisitie, en moordende machine van het Vaticaan. Wat nog steeds een probleem is die machtpositie van het Vaticaan, de Royal Bloods en een paar zielige families samen. Maar ja zo gaat dat, times are changing, oja, geen gentech, zuivel markt in vraag en aanbod brengen, vlees markt in vraag en aanbod brengen en mensen voorlichten over voedsel, vlees en zuivel is ok, maar minder vlees en zuivel kan zeker. Dan maakt het niet uit of vraag naar vlees minder wordt omdat je bij kan sturen. Wel wat wil je nog meer?

 • no-profile-image

  Jophan

  De chinezen gaan er flink tegen aan! Over 5 jaar brengen die het varkens en kippenvlees naar Europa, in plaats dat wij vlees naar China mogen brengen.
  Misschien moet er toch een productbeheersing komen in Nederland en de EU.
  Daarnaast moeten we de
  EU-markt beter gaan beschermen. Misschien moet er een quotem komen net zoals ze in de rundveehouderij hebben gehad! Dat is de enige markt die het in de agrarische wereld goed heeft gedraaid voor de boeren. Het liberale idee werkt niet meer in een overspannen wereldmarkt! Overal is het overproductie wat de klok slaat.!

Of registreer je om te kunnen reageren.