Home

Achtergrond

Negen Brabantse tuinders winnen ZLTO-initiatiefprijs

Negen tuinbouwondernemers uit het Noord-Brabantse Steenbergen hebben de ZLTO-initiatiefprijs gewonnen.

De ondernemers hebben samen met het Prinsentuincollege een tweejarige mbo-tuinbouwopleiding opgezet: Leerwerktraject Glastuinbouw Steenbergen. In de opleiding worden theorie en praktijk gecombineerd op de tuinbouwbedrijven zelf.

Aanleiding voor het initiatief was gebrek aan nieuwe leerlingen voor tuinbouwopleidingen in combinatie met het moeizaam verwerven van personeel. "Veel mensen denken dat de tuinbouwsector een negatief imago heeft als werkgever. Dat blijkt niet zo te zijn. De mensen hebben gebrek aan kennis van de sector", aldus een initiatiefnemer. De eerste leerlingen hebben inmiddels hun diploma en een baan. De initiatiefprijs levert de ondernemers 2.500 euro op.

Of registreer je om te kunnen reageren.