Home

Achtergrond 1 reactie

Nederlandse jongeren spreken op klimaattop

Twee Nederlandse jongeren hebben op de klimaattop in Kopenhagen gepleit voor het snel oplossen van de klimaatproblemen.

Don Gerritsen (25) en Michaela Hogenboom (23) van de Nationale Jeugdraad riepen de aanwezigen op zo veel mogelijk jongeren te betrekken bij de aanpak van de opwarming van de aarde.

"Wij als jongeren zijn een van de groepen die het meest geraakt worden door de klimaatverandering. We kunnen dit probleem niet voor ons uitschuiven, want dan kampen wij, onze kinderen en onze kleinkinderen ermee'', aldus Gerritsen. Volgens hem kunnen jongeren veel bijdragen, mede omdat zij anders tegen de problemen aankijken. "Gebruik ons'', was het pleidooi van de twee Nederlandse VN-jongerenvertegenwoordigers voor duurzame ontwikkeling.

Samen met Hogenboom pleitte Gerritsen verder voor het stellen van jaarlijkse doelen om minder broeikasgassen uit te stoten. "We willen niet alleen een doel voor 2050, maar jaarlijkse afspraken'', aldus Gerritsen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jac

    gebruik ons! roepen ze op deze jongeren. naar mijn mening worden ze al gebruikt of ze laten zich gebruiken. er zijn genoeg wetenschappers die de hele theorie, klimaatfabel, kunnen weerleggen maar blijkbaar wil niemand dit horen omdat politiek en geld nu eenmaal zijn ingezet op wat de gesubsidieerde "wetenschappers" verkondigen. Net zoals bij bijna alle zogenaamde onafhankelijke onderzoeken komt er uit wat de opdrachtgevers willen horen. die jongeren kunnen zich daar beter druk over maken dan als makke schapen zich naar de slachtbank laten leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.