Home

Achtergrond

Nederlandse jongeren gaan snel het huis uit

Nederlandse jongens verlaten de ouderlijke woning gemiddeld als ze 24,2 jaar oud zijn. Voor meisjes ligt die leeftijd op 23,2 jaar.

Nederlandse jongeren horen daarmee tot de koplopers in Europa, samen met de Finse en de Franse. Bulgaarse, Sloveense en Slowaakse jongeren zijn het meest honkvast. Jongens uit deze landen gaan pas thuis weg als ze gemiddeld 31,5 zijn. Voor meisjes ligt die leeftijd een paar jaar lager. Dat blijkt uit cijfers die Eurostat, het statistisch bureau van de EU, vandaag heeft gepresenteerd.

Het aantal laagopgeleide jongeren tussen de 25 en 34 zonder baan is in Nederland, met zijn Europees gezien geringe werkloosheid, het kleinst: 6,4 procent. Aan kop gaan hier Tsjechië, Slowakije en Letland. Ook hoger opgeleide jongeren komen in Nederland sneller aan de slag dan in de andere EU-landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.