Home

Achtergrond

Nederlander googelt het meest op Hyves

Nederlandse internetgebruikers gebruiken nog altijd en masse zoekmachine Google om op de eigen profielpagina of die van anderen te belanden.

Hyves is dit jaar het meest gebruikte zoekwoord. Daarna volgen YouTube, online en Marktplaats, zo maakte Google vandaag bekend.

Hyves moet wel op zijn tellen passen. De populariteit van Facebook, de concurrent uit de Verenigde Staten, is sterk toegenomen. Het gebruik van het woord Facebook is ruim vervijfvoudigd op de zoekpagina van Google. Alleen ING als zoekterm rukte sneller op, maar dat is te danken aan de beëindiging van de merknaam Postbank. De klanten moesten overstappen naar de site van ING om te kunnen internetbankieren.

Opvallend is dat de naam Postbank nog wel op de tweede plek komt als meest gezochte bank. Het laat daarmee 'probleembanken' als Fortis en DSB achter zich. De meest populaire recessieterm was gratis, gevolgd door aanbieding en korting. In combinatie met het zoekwoord goedkoop wilden mensen vooral weten waar je voor weinig geld op vakantie kan, waar je voordelig kan eten en waar de voordeligste vliegtickets zijn te vinden.

Geert Wilders is de meest gegoogelde partijleider, Wouter Bos kwam als tweede uit de bus, achtervolgd door vier vrouwen (Femke Halsema, Agnes Kant, Rita Verdonk en Marianne Thieme). Wesley Sneijder bleek de populairste voetbalinternational, Sven Kramer kwam bij de overige sporters als zoekmagneet naar voren.

Mexicaanse griep was, weinig verrassend, de meest gezochte ziekte op Google.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.