Home

Achtergrond 5 reacties

Nederland verspilt elk jaar een berg eten

Wie slim koopt en kookt, verspilt minder eten. En dat is hoognodig, vindt minister Gerda Verburg.

Want per jaar verspilt een Nederlander 50 kilo aan fruit, brood, vlees en ander voedsel. Dat meldde het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag.

Een huishouden verspilt niet alleen een berg eten, maar daarmee ook een hoop geld. Ongeveer tussen de 270 en 400 euro per jaar, zo berekende het Voedingscentrum, dat wordt gefinancierd door het ministerie.

Bedorven voedsel is de grootste reden om eten te verspillen. Huishoudens bewaren hun eten vaak op de verkeerde plaats of te lang. Het Voedingscentrum komt daarom met een top twaalf met antiverspillingtips. Ook is er op de site van het centrum een bewaarwijzer te downloaden. Goed voor de portemonnee en het milieu, redeneert het Voedingscentrum.

Het centrum zal volgend jaar het hele jaar aandacht besteden aan voedselverspilling.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Kon de overheid maar zeggen dat voor elke bestede Euro 20 cent verspild werd.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  het zou eens interresant kunnen zijn om de afvalbak van deze "minister" te controleren !!!!!!!! misschien vinden we daar nog het laatste stukje van haar "hersenen" in

 • no-profile-image

  dier

  Oeioeioeioei.......

 • no-profile-image

  Bart

  Als we elk jaar 850.000 ton eten verspillen waarom maken we geen compost,diervoeders of energie voor de biocentrales ?

 • no-profile-image

  dier

  Nou, 50 kg en gemiddeld 270 tot 400 euro per jaar is een heel behoorlijke kiloprijs. Het is natuurlijk schandalig. Consumenten moeten zich schamen.De schillenboer is er niet meer, want ik begrijp, dat overschot eten niet meer naar de varkenshouder mag (om wat voor reden dan ook). Heeft waarschijnlijk weer te maken met ziektes ofzo.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.