Home

Achtergrond 15 reacties

Nederland mag niet naar overleg EU-landbouwbeleid

Nederland is niet uitgenodigd voor een overleg donderdag in Parijs tussen 22 Europese landbouwministers.

Alleen de EU-lidstaten die onlangs een statement ondertekenden over de noodzaak tot bescherming van de zuivelsector, aangevuld met Cyprus, mogen aanschuiven.
De bijeenkomst is georganiseerd door de Franse landbouwminister Bruno Le Maire. Behalve Nederland, kregen ook Engeland, Denemarken, Zweden en Malta geen invitatie. Deze lidstaten steunen de door de Brussel ingezette hervormingen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, die Frankrijk te liberaal vindt.
Volgens landbouwminister Gerda Verburg is het niet vreemd dat zij niet mag komen. Een woordvoerster stelt dat het gebruikelijk is dat lidstaten buiten de officiële ontmoetingen in de landbouwraad om in groepjes van wisselende samenstelling met elkaar overleg voeren. Ook Nederland organiseert wel eens dergelijke bijeenkomsten, aldus het ministerie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de jonge

  Nederland heeft niks met landbouw. Natuur, natuur en natuur. De rest van de EU snapt tenminste dat er iedere dag gegeten moet worden. Ik ben blij dat we Europees bij Frankrijk en Duitsland horen. Zonder die twee landen zou er nu al geen landbouw meer zijn in Nederland. Alleen nog een paar gesubsidieerde schaapherders !!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo is het @ Anne uit Fryslan!!!... Ook de 22 hebben verschillende belangen en ambitie's. Maar één ding is zeker (hiermee wil ik niemand tegen zijn schenen schoppen), Niet één van de 22 landen is gelukkig met de ongelimiteerde productiedrang van de nederlandse melkproducenten!!!... Hiermee bedoel ik de Nederlanders , binnen en buiten NL (één van hen ben ik). Voor de wereldmarkt produceren is geen optie zegt Antoon Vermeer de NMV denkt er ook zo over. Conclusie: er zal nog veel water door de Rijn stromen, voordat wij éénheid onder de nederlandse melkproducenten te krijgen!!!... denkt o.g.t.

 • no-profile-image

  realist

  In Frankrijk (en Duitsland) heb je tenminste nog een ministerie VOOR landbouw. In Nederland is het een manier om de landbouw te saneren.

 • no-profile-image

  Henk

  Het enige waar verburg mee bezig is zijn Natura2000, EHS, land inpikken door herziening perceelsregistratie etc. Landen als Frankrijk kijken liever hoe ze de landbouw, voortrekker van de economie, kunnen steunen!

 • no-profile-image

  adri

  wat een afgang voor gerda verburg
  en een goede zet van de 22
  ik hoop dat ze nederland eens een lesje leren

 • no-profile-image

  Pessimist

  Daar ziet het naar uit in de agrarische sector!!! Sanering!!!!!

 • no-profile-image

  Pietje

  Goed gezien, wat te denken van de nieuwste ammoniak maatregels bij de varkenshouderij. Simpel daar worden nu duizenden varkens boeren gedwongen ijskoud te saneren. De KLEINE kunnen oprotten voor de GROOTTE en in de melkvee houderij gebeurt precies hetzelfde. Als deze ammoniak maatregels bij de varkens doorgaan, dan komen ze bij de koeien boeren ook om dezelfde reden. Maar op deze manier is er minder weerstand. Ze een voor een aanpakken.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  nog even en we vallem onder sociale zaken

 • no-profile-image

  mario meerloo

  JAJA wat een gel... van gerda , we worden dus WEER gewoon genegeerd , maar betalen wel het meeste aan brussel per hoofd in dit klo... land,en financieren ook nog eens de armere eeg landen en weer vegen de fransen de vloer met ons aan , ,de fransen zijn niets anders dan de moderne nazi's en hoe vaak boycotten ze al nederlandse producten, nee mevrouw verburg , gewoon laf niets anders , we worden gewoon verkocht aan de landen met de grootste bek

 • no-profile-image

  e

  Ga naar Canada, het is er nu ook geen paradijs, maar als het slecht gaat moet je investeren, Canada heeft een tekort aan jonge boeren, grijp je kans.

 • no-profile-image

  geen boer

  niet zo'n goed teken, heb het destijds al gezegd in een topic hier gezegd: ze is niet voor, maar als ze zich maar onthoudt van stemming ipv tégen te stemmen; we gaan de vóór-landen nog eens nodig hebben, onder andere voor derogaties. Nee, al met al een zeer middelmatige minister. Dit kabinet toont aan dat geruime ervaring in het bedrijfsleven, liefst als ondernemer, toch wel zéér gewenst is...

 • no-profile-image

  anne

  overigens is ook bekend dat die 22 landen het ondering ook volstrekt oneens zijn. Maar een paar zijn voor doorgaan met quotering. Een flink aantal oosteuropese landen willen juist meer quotum voor zichzelf.

 • no-profile-image

  Sjors

  Deze minister is een blamage voor de landbouw.Zo wil men de boeren duidelijk maken dan bij devolgende kabinetsperiode het min van LNV opgedoekt kan worden en onder Economische zaken gaat vallen wacht maar af.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  verburg wil toch niets doen voor de nederlandse landbouw. dan heeft ze er ook niets te zoeken

 • no-profile-image

  Malle Pietje.

  Onderonsje's zijn te vergelijken met een discussie over mogelijkheden, meer niet. Besluiten kunnen niet genomen worden.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.