Home

Achtergrond 4 reacties

Nederland is niet klaar voor extreem weer

Nederland is niet voorbereid op de risico's van extreme of versnelde klimaatveranderingen.

Op het gebied van volksgezondheid, landbouw en natuur moet nog veel onderzoek worden gedaan. Dat hebben wetenschappers aangegeven in een rapport dat ze hebben opgesteld in opdracht van minister Jacqueline Cramer (Milieu).

Nederland is wel klaar voor een extreme zeespiegelstijging en overstromingen van rivieren. Dat is mede de verdienste van de commisie-Veerman die zich boog over de bescherming van de Nederlandse kust, liet een woordvoerster van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dinsdag weten.

Volgens de deskundigen van het PBL, weerinstituut KNMI en Wageningen Universiteit (WUR) ligt een extreme klimaatverandering niet echt voor de hand. Mocht het weer toch zo ernstig omslaan, dan is de impact groot, stellen zij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  En alweer zit die akelige graaier van een Cees Veerman hiet met zijn tentakels tussen!!

 • no-profile-image

  Boer

  En de mensen maar proberen de stuipen op het lijf te jagen met dat de dijken niet hoog genoeg zijn. De weermannen kunnen het weer nog niet voor drie dagen voorspellen. In al mijn deskundigheid voorspel ik dat het zo koud wordt dat we straks naar Engeland kunnen lopen. Leen mischien moet je gewoon voor het geval dat, een zootje skies en een hand vol spijkers achter de hand houden voor onder de ark van Cees.

 • no-profile-image

  reeskak

  ik raak zo langzamerhand behoorlijk aan de diaree van al die rapporten van wetenschappers en onderzoekers

 • no-profile-image

  Leen

  Met z'n allen in de Ark van Cees dus!

Of registreer je om te kunnen reageren.