Home

Achtergrond 4 reacties

Nederland gaat opwarming van de aarde te lijf

Op een aantal plekken in Nederland maken mensen zich vandaag hard voor het klimaat.

Een speciale trein rijdt door het land en op de plekken waar die stopt, vinden klimaatfestivals plaats.

Zaterdag is uitgeroepen tot wereldwijde actiedag. In meer dan 180 landen komen mensen bij elkaar om bij de regeringsleiders aan te dringen op een goed klimaatakkoord. In Kopenhagen staat een grote demonstratie gepland. Eerder deze week begon in de Deense hoofdstad een klimaattop, die vrijdag afloopt.

De trein doet zeven steden (Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht) aan. Onderweg stappen steeds meer mensen in. Aan boord zitten onder anderen weermannen, deskundigen, de Amsterdamse en Rotterdamse milieuwethouders die met elkaar in debat gaan en er is muziek. Vanaf Utrecht gaat minister Jacqueline Cramer (Milieu) mee.

Om vijf uur begint in de Jaarbeurs Utrecht een muzikaal en politiek evenement Beat the Heat Now. Om negen uur vertrekt de 'Kopenhagen Express' naar de top in Denemarken. Op de zijkant staan diverse boodschappen van mensen; zo is de trein een rijdende petitie. ,,Beat the heat? Yes, we can..!!!'', riep iemand op. Meer dan 150 politici, journalisten, ondernemers, afgevaardigden van natuur- en milieuorganisaties en artiesten reizen mee

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  @ John; Wat heb jij gisteravond gesnoven?

 • no-profile-image

  gekke henkie

  ik heb de vrieskist ook al open gezet.

 • no-profile-image

  john

  wordt tijd ook want omgerekend per vierkante meter is Nederland ongeveer het smerigste land ter wereld .
  Daarom rekenen ze dat altijd per persoon uit ,maar ze vergeten dat in heel veel landen hele grote steden zijn maar dat het platteland en de bebosde gebieden nog veel groter zijn .Daar kan je uren rijden zonder iemand te zien . Wegen van 1400 kilometer honderdduizende hectares mais en bonen,er wordt non tilgezaaid dus niet geploegd .De co2 blijft dus in de grond .Bossen zo groot als Nederland.

 • no-profile-image

  n.karsten

  zolang je van de overheid heel veel agraRISCHE PRODUKTEN NIET MAG OMZETTEN NAAR GROENE STROOM EN DAARDOOR PRODUKTEN MOET GEBRUIKEN DIE KUNNEN DIENEN ALS VOEDSEL TERWIJL HET EIND PRODUKT EVENGOED OP HET LAND KOMT GELOOF IK ER ALLEMAAL GEEN BARST VAN ALLEMAAL MOOIPRATERIJ VAN KIJK HOE GOED WIJ WEL NIET ZIJN EN ALS HET EROP AAN KOMT GEVEN ZE NIET THUIS

Of registreer je om te kunnen reageren.