Home

Achtergrond

Natuurgebied 'levensgevaarlijk' door sneeuw

De gemeente Rheden heeft natuurgebied de Posbank aan de rand van de Veluwe afgesloten wegens gladde weggedeelten en het risico dat bomen omvallen en takken afbreken door sneeuwval.

Dat meldde de gemeente vandaag.

Het betreden of berijden van het gebied is levensgevaarlijk, waarschuwt de gemeente. De wegen zijn zelfs afgesloten voor hulpdiensten en gaan pas weer open als de sneeuw weg is. De Posbank is een populair gebied waar veel wandelaars en mensen in auto's komen.

De sneeuw zorgt in het midden en zuiden van Gelderland verder vooralsnog voor weinig overlast. Dat meldt de politie in het gebied. In het gebied rond Arnhem en Nijmegen ligt ongeveer vijf centimeter sneeuw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.