Home

Achtergrond

Narcissus cantabricus is hoogtepuntje in tuin

In de late herfsttuin (en niet zelden ook in de winter) zijn de wilde narcissensoorten hoogtepuntjes in de tuin.

Zoals bijvoorbeeld Narcissus cantrabicus 'Peppermint'. Een door Walter Blom ontwikkelde cultivar van het oorspronkelijk uit Zuid-Spanje afkomstige product en door Cees Breed in de keuringszaal gepresenteerd, naast Narcissus 'Taffeta' die ongeveer net zo wit is en dezelfde hoepelrokachtige bloei heeft.

Th. J. de Groot zette uit hetzelfde uit het wild afkomstige sortiment Narcissus cantrabicus messathanticus in de keuringszaal, alsmede N. cantr. monophyllos en de iets meer crème van kleur zijnde N. cantr. clusii. En er is een pot tulpen in de keuringszaal gezet in de vorm van een licht purperen Tulipa die het resultaat is van een kruising van T. 'Don Quichotte' x T. 'Marathon Champion'.

Volgende week hopelijk (veel) meer tulpen en andere producten in het kader van de Kerstkeuring die dan wordt gehouden.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.