Home

Achtergrond 5 reacties

NMV wil bij NMA klagen over overname Alpuro

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) vindt de voorgenomen overname van Alpuro door de Van Drie Group niet alleen zorgwekkend, de organisatie wil er ook bezwaar tegen aantekenen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

Dit zegt voorzitter Hans Geurts van de NMV. Hij vindt de beperking van de kalverinkoop door de verdere machtsconcentratie in de kalverhouderij niet in het belang van de melkveehouder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer met de pet

  bijna 100%de kalverhandel in de vingers bij van DRIE en wat gaan wij als boer straks uitbetaalt krijgen voor de kalveren verdomd weinig uitgeknepen word je ,ik zou 1,2,3 niet weten hoe het anders zou moeten drinkautomaat kopen en zelf gaan opfokken ????wie het weet mag het zeggen

 • no-profile-image

  willem

  Niks Alpuro Falliet, Wegens geen opvolger stoppen ze. Waarom geen andere overname kandidaat. Padriaan bijvoorbeeld. dan was het fity, fifty. Dus concurentie en je beurt meer voor je nuka`s.

 • no-profile-image

  Piet

  Waar bemoeit de NMV zich mee. Er zijn tientallen afnemers van nuka's, en niemand gaat teveel geven. Anders worden er wel dieren geïmporteerd. De prijs van transport en de prijs van dieren in het buitenland bepaald de Nederlandse prijs en niet Van Drie. Daarnaast beur je in Nederland de beste prijs van Europa voor je kalveren. En Willem, Paridaans die Alpuro overneemt? Als je de sector niet kent moet je je mond houden. Zoek voor de grap eens de laatste jaarcijfers van Alpuro op.

 • no-profile-image

  NME

  Begrijpen deze mensen niet dat de overname juist de redding van de sector betekend. ALPURO failliet...boeren en Rabo hebben een reusachtig probleem met verstrekkende gevolgen voor de waarde en daarmee de verstrekking op onderpanden...
  Laat deze club dan zelf nu een bod op de ALPURO doen. Eerlijk gezegd had ik dat toch wel van een deel van de veehouders mogen verwachten. Is het niets voor VREBAHOFF?

 • no-profile-image

  hetty beekman

  De alternatieve hoek boeren leven pag .62 Dit is geen eerlijk raport Van de Fam. A Versteeg niet te vergelijken met iemand die als ondernemer met geld van de bank moet werken. Deze jonge ondernemer heeft de hele boerderij voor een bedrag van 136 duizend uro van zijn Oma gekocht. of gekregen en dan nog 50 duizend uro er uit gehouden om de boerderij te verbouwen uit eidelijk heeft hij maar 80 duizend voor alles betaald waar hij zo groots op is. Hartelijke groet Hetty Beekman dochter van Oma

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.