Home

Achtergrond 1 reactie

NMV: overname Alpuro door Van Drie zorgwekkend

De mogelijke overname van Alpuro door de Van Drie Group is zorgwekkend.

Het dreigt de mededinging op de kalvermarkt sterk te beperken, terwijl de voordelen voor de kalverhouders twijfelachtig zijn.
Dit stelt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

De organisatie vreest na de eventuele overname van Alpuro door de Van Drie Group het ontstaan van een reusachtig bedrijf met een totale omzet van zo’n 1,9 miljard euro. "Door de machtsconcentratie is van concurrentie in de kalverhandel nog nauwelijks sprake en beheerst één bedrijf grotendeels de markt", stelt de vakbond.

De NMV brengt hiermee een heel ander geluid naar buiten brengt dan LTO Nederland, al uitte de LTO-vakgroep kalverhouderij aanvankelijk bezwaren. Ook uit een recente internetpeiling van het Agrarisch Dagblad bleek veel kritiek op de voorgenomen overname.
De NMV neemt aan dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) nog een oordeel zal uitspreken over het overnameproces. Navraag door de NMV bij de NMA leert volgens de vakbond dat deze overname daar nog niet bekend is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet

    Waar bemoeit de NMV zich mee. Er zijn tientallen afnemers van nuka's, en niemand gaat teveel geven. Anders worden er wel dieren geïmporteerd. De prijs van transport en de prijs van dieren in het buitenland bepaald de Nederlandse prijs en niet Van Drie.

Of registreer je om te kunnen reageren.