Home

Achtergrond

NFO wil onderzoek naar renderend bedrijfsmodel

De Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) wil een onderzoek naar bedrijfsmodellen die een beter rendement opleveren voor de fruitsector.

Dat blijkt uit een financieringsaanvraag die aan de sectorcommissie Groente en Fruit zal worden voorgelegd.

In de sector wordt al jaren gewerkt aan de versterking van de positie van de fruitteelt, vooral langs lijnen van bundeling en innovatie. Daarnaast worden ook andere modellen gebruikt of zijn nieuwe in ontwikkeling. NFO vraagt zich af in hoeverre die leiden tot gewenste structurele verbetering.

Daarom wil NFO een inventarisatie van de diverse modellen en een beoordeling daarvan. Dat moet resulteren in modellen die rendabel zijn. Het onderzoek zou het PT 60.000 euro kosten. 10.000 euro wordt betaald door derden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.