Home

Achtergrond

NEPG: vanaf januari hogere aardappelprijzen

De North-Western European Potato Growers (NEPG) verwacht vanaf half januari hogere aardappelprijzen.

Dat geldt alleen voor de goede kwaliteit aardappelen. "Daarentegen voorzien wij gedurende het hele seizoen dat er mindere kwaliteit aardappelen op de markt komen, waarvoor een lagere prijs wordt betaald."

De NEPG is de overkoepeling van telersorganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. De organisatie heeft de oogstprognose gepubliceerd van aardappelen in deze vijf landen. De oogst wordt 2,8 procent hoger ingeschat dan in 2008.

Maar de uitval ligt dit jaar 5 procent hoger dan het meerjaarlijks gemiddelde, zegt bestuurder Jan de Lange van de Verenigde Telers Akkerbouw, die deel uitmaakt van de NEPG. "Dan gaan we er vanuit dat de aardappelverwerkende industrie dezelfde kwaliteitseisen hanteert als in andere jaren. Wij hebben de indruk dat de fabrieken ook een wat mindere kwaliteit aardappelen accepteren."

Of registreer je om te kunnen reageren.