Home

Achtergrond

Multimediale hulp voor zorgzoekend Nederland

Nederlanders die worstelen met het vinden van informatie over het lokale zorgaanbod, kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van nieuwe website en bijbehorende iPhone applicatie.

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en zorguitgeverij Bohn Stafleu van Loghum openen dan de nieuwe website ZorgkaartNederland.nl. Die moet consumenten bijstaan tijdens hun zoektocht naar zorg.

Consumenten die moeite hebben met het vinden of kiezen van een zorgverlener als een tandarts, fysiotherapeut of medisch specialist, krijgen via de site onder meer kwaliteitsonderzoeken, patiëntervaringen en andere informatie aangereikt. De website is volgens de initiatiefnemers niet bedoeld om zorgverleners aan de schandpaal te nagelen. ,,Recensiewebsites voor verschillende zorgverleners en zorginstellingen schieten als paddenstoelen uit de grond, waarbij het belang van de zorgverlener nog wel eens wordt vergeten'', verklaart uitgeefdirecteur Paul Dijkstra van Bohn Stafleu van Loghum.

Er was volgens de NPCF al enige tijd behoefte aan een dergelijk centraal overzicht van het zorgaanbod, omdat de regionale zorg veelal versnipperd en lastig vindbaar zou zijn. "Hoe beter de informatievoorziening op internet, hoe sterker de positie van de patiënt wordt'', aldus NPCF-directeur Atie Schipaanboord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.