Home

Achtergrond

Minste jonge kinderen in Limburg

De groep kinderen tot vijf jaar maakt 6 procent van de totale bevolking uit. In Limburg is dat aandeel fors minder.

Van de dertig gemeenten in Nederland met de kleinste aantallen jonge kinderen liggen er twintig in de provincie Limburg. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend.

Deze week heeft de twee vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep plaats. Bijna 830.000 kinderen vanaf zes maanden tot vijf jaar oud zijn opgeroepen voor een tweede inenting tegen het H1N1-virus. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de doelgroep kleine kinderen ongelijkmatig is verdeeld over het land.

Wonen er in Limburg weinig jonge kinderen, in de zogeheten bible belt, de gebieden met streng gelovige protestanten, wonen relatief veel kinderen tot vijf jaar. Dit hangt samen met de vele grote gezinnen in bijvoorbeeld de gemeenten Urk, Staphorst, Zwartewaterland en Graafstroom. Ouders uit deze regio's zullen hun kinderen uit geloofsovertuiging minder vaak laten vaccineren, verwacht het CBS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.