Home

Achtergrond 1 reactie

Ministers bestuderen advies aanpak Q-koorts

De ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Gerda Verburg (LNV) bestuderen het advies van deskundigen die zich bogen over verschillende opties om de Q-koortsepidemie te lijf te gaan.

In afwachting van maatregelen die de bewindslieden op basis van dit advies zouden kunnen nemen, is vandaag een bijeenkomst over de Q-koorts met bestuurders en vertegenwoordigers van onder andere de GGD in Noord-Brabant afgeblazen. Ook de kaart met besmette gebieden die maandag op internet zou worden geplaatst, zal pas later online worden gezet, meldt het ministerie van LNV.

De ministers hadden de deskundigen onder leiding van Roel Coutinho (RIVM) gevraagd te kijken naar de effecten van verschillende manieren om de Q-koorts zo te bestrijden dat in 2010 minder mensen ziek worden. In 2009 trof de Q-koorts 2200 mensen, elf personen zouden aan de ziekte zijn overleden.

De experts bekeken onder meer wat het effect is als bijvoorbeeld alle dieren op de besmette bedrijven worden gedood, als alleen besmette dieren worden geruimd, als alle melkgeiten en -schapen in een straal van 5 kilometer van gebieden waar mensen wonen of recreëren worden gedood of als besmette bedrijven volledig winddicht worden gemaakt. Ook is rekening gehouden met al eerder genomen maatregelen als het vaccineren van schapen en geiten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    R.M.Dubbeld

    reacties 2 van 207 dec 2009 16:12

    Als waar is ,wat vermoed en wat uitgesproken wordt door enkele deskundigen,dan dienen zowel Verburg als Klink ,per onmiddelijk aan de kant gezet worden.Zij riskeren n.l. na komende winter als er een droge periode aankomt met een straffe wind,dat men het diagram van besmettingen niet meer binnen het scherm kan houden.Men mag zich afvragen of de beslissing bevoegde personen wel goed snik zijn ?Er zal binnenkort wel iemand opstaan , welke adviseert aan personen welke nu alsnog de Q-koorts krijgen om naar de rechter te stappen om verhaal te halen bij het ministerie ! En terecht ! Het is de onbenulligheid ten top ! p.s. op het betreffende ministerie zitten ook enkele bedenkelijke personen!

    Geplaatst door R.M.Dubbeld, Ridderkerk

Of registreer je om te kunnen reageren.