Home

Achtergrond 3 reacties

Minister geeft tegengas tegen klimaatsceptici

Milieuminister Jacqueline Cramer vindt onafhankelijk onderzoek naar de opwarming van de aarde 'zinloos'. Zij zei dit donderdag in de Tweede Kamer in een vinnig klimaatdebat.

Volgens VVD-Kamerlid Helma Neppérus is onafhankelijk onderzoek nodig naar aanleiding van de recente affaire over gehackte e-mails van een gerespecteerd Brits klimaatonderzoeksinstituut. Uit die mails zou blijken dat wetenschappers knoeien met gegevens over klimaatverandering.

Cramer nam het op voor wetenschappers, die volgens haar altijd rekenschap afleggen aan elkaar en volgens de "hoogste standaarden'' wikken en wegen over de stand van het klimaat. Zij roemde nadrukkelijk het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. "In welke onafhankelijke keurmeester heeft U meer vertrouwen dan in het IPPC?'', aldus de PvdA-bewindsvrouw. Er is volgens haar 'niks frauduleus' aan de mails.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Je wordt door haar als een heidene of ongelovige gezien als je niet met"hun" aanhuichelt !Vroeger ging je de brandstapel op,nu wordt je als een zeer slecht mens weggezet!!Bah,wat een eng mens!Zij heeft echt niet het beste voort met de mensheid!!Bilderberg???Climate-gate?Doemscenario's zullen er de komende week weer uit Kopenhagen de wereld ingeslingerd worden,wat is de mensheid toch slecht volgens hen.We zullen nog veel offers moeten gaan brengen willen "we" weer als goede mensen aangenomen worden.Het zal weer veel geld gaan kostten!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  cramer is bang voor de waarheid.

 • no-profile-image

  Leen

  Wat pleit er tegen contra-expertise? De felheid waarmee Cramer het tracht tegen te gaan doet het ergste vermoeden. Als ik haar hoor moet ik altijd aan de Fabeltjeskrant denken, hoe zou dat toch komen?

Of registreer je om te kunnen reageren.