Home

Achtergrond 7 reacties

Minister Verburg bij Q-koortsmis

Minister Gerda Verburg (Landbouw) is donderdag aanwezig bij de Q-koortsmis die bisschop Antoon Hurkmans opdraagt in de Sint-Jan in Den Bosch.

Met de mis wil het bisdom mensen en bedrijven die zijn getroffen door de Q-koorts een geestelijk hart onder de riem steken. Naast de minister zal ook commissaris van de koningin Wim van de Donk bij de mis zijn.

Bisschop Hurkmans, minister Verburg en commissaris Van de Donk praten na afloop van de dienst met de aanwezigen.

Vanwege de Q-koorts moeten zo'n 35.000 drachtige geiten worden geruimd. Vorige week werd hiermee een begonnen, maandag wordt het werk voortgezet. Vooral Noord-Brabant wordt getroffen door de Q-koorts.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Als die bisschop er een requiemmis van maakt dan kan het nog wat worden met Gerda als eregast! Wil iemand alvast uitvaartcentrum Rendac bellen om het vervoer te regelen?

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel, wel, kijk voor de goede orde vertel ik gelijk dat ik geloof en gelovigen respecteer in hun beleving van dat geloof.
  Vele religies voeren oorlog met elkaar over dat geloof, dus is er ook nog al eens een keer een verschil in inzicht van wat men geloofd of wat niet natuurlijk. Dus prima, troost voor de mensen die gaan naar die kerkdienst, en erover willen praten, lotgenoten, kennissen en collega's. Maar onder GEEN beding had Verburg binnengekomen. Kijk als alles achter de rug was van ruimingen etc, ja welkom, maar nu niet. Zij en LNV hebben grove fouten gemaakt. Ruimen aan de hand van melktankonderzoek en dan hele veestapels, met OOK gezonde dieren is dom, stom en gewoon beestachtig. En dat ruimen is nog in volle gang, en men kan altijd nog van koers veranderen, of andere meer zinvolle beslissingen nemen. Maar stop met dat bidden, ga HANDELEN, daar gaat het fout, je kan bidden totdat je 2 ons weegt, of 2000 jaar lang, maar er gebeurd maar niets. Mensen als Klink en Verburg en LNV die zijn verantwoordelijk, dat zijn dus gewoon menselijke fouten, en menselijke beslissingen, en daar moeten ze op aangesproken worden, en keihard op afgerekend worden. Die moet je niet welkom heten.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  een schijnheilige.

 • no-profile-image

  gj

  Als ik bisschop was kwamen "de"Ruim" ministers nooit weer mijn kerk in.

 • no-profile-image

  Jehannes

  1997 vonden onder van Aartsen de 1e ruimingen plaats, oorzaak varkenspest, varkens werden massaal geruimd.
  Daarna hebben we Brinkhorst aan het werk gezien, genadeloos werden koeien op grote schaal uitgemoord wegens mkz, daarna hebben we nog de ruimingen van kippen gehad ivm vogelpest en nu is er de Q-koorts waardoor drachtige geiten op grote schaal worden uitgeroeid samen met een derde van de geitenhouders. Onze Haagse bewindslieden leren niets van dit alles, ook op EU niveau is het mondje dicht, glas, plas, en lieten de zaak zoals hij was. Al deze dierziekten zijn eenvoudig te voorkomen door vaccinatie te verplichten. Als dat EU wijd zou worden toegepast zou er zoveel dieren en mensen leed, als ook miljarden ruimingsschade voorkomen kunnen worden. Men wil dit niet want dan zou de export naar niet EU landen in gevaar komen omdat men daar dierziektevrije produkten wil hebben en van een gevaccineerd dier kun je dat niet meer vaststellen.
  Als we serieus gaan nadenken over veiligheid voor mens en dier is er geen andere optie.Mensenkinderen, door de enorme bevolkingsdichtheid kunnen ook spreken van een intensieve menshouderij in de EU, worden als baby al ge-ent tegen een grootscala van ziekten en dat heeft enorme voordelen zoals we allen weten. Laten we dat ook met de dieren doen, we kunnen landen buiten de EU die de grenzen voor onze produkten niet meer willen met gelijke munt betalen en ook op hun export produkten een tarief zetten.

 • no-profile-image

  Ate H. Kuipers

  Het is weer eens zo ver, de pers (VPRO Zembla) maakt de burgers gek, de politiek wordt bang voor de publieke opninie en hoeps daar gaan weer 60.000 tot 90.000 gezonde dieren! Het CDA (waar ik lid van ben) moet zich toch wel diep schamen, dat haar ministers van lanbouw en volksgezondeheid zich vereenzelvigen met de Brinkhorst van 2001 die het flikte 450.000 gezonden runderen af te slachten (sinds die tijd noem ik hem BrinkWorst), dit terwijl we de beschikking over vaccins hebben. Minister Klink hanteerd bij mensen toch ook de Mexcaanse griepspuit. Beste CDA ministers, hierbij doe ik een dringend beroep op u deze slachtingen te stoppen en vacinaties toe te passen. Neem uw verantwoordelijkheid als rentmeester van De Schepping en toon uw karakter ipv ANGST!

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Het dier is aan de mens gegeven, als een geschenk van God den Heer, misbruikt men wreed een dierenleven, dan wacht u wrake keer op keer! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2009)

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.