Home

Achtergrond

Miljoenen voor onderzoek gezondheid

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) ontvangen 34 miljoen euro van de provincie Groningen en het ministerie van Economische Zaken voor de projecten Lifelines en Eriba.

In de projecten wordt in de komende dertig jaar onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de gezondheid van 165.000 noorderlingen. Met de investering zijn de totale kosten voor de projecten gedekt, zo meldde de provincie dinsdag.

De provinciale bijdrage van 17 miljoen euro, die wordt gefinancierd uit het budget dat beschikbaar kwam na het afblazen van de Zuiderzeelijn, moet alleen nog worden goedgekeurd door Provinciale Staten. Als die akkoord zijn, wordt het bedrag door het ministerie verdubbeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.