Home

Achtergrond 1 reactie

Miljoen euro extra autoschade door gladheid

Na een goede anderhalve dag winterweer hebben automobilisten al voor 1 miljoen euro extra aan schade gemeld. Dat zei een woordvoerster van verzekeraar Interpolis vandaag.

De tweede dag winterweer in Nederland blijkt veel meer schade aan auto's op te leveren dan de eerste dag het geval was. Het gaat daarbij voornamelijk om door gladheid veroorzaakte botsingen. Interpolis verwacht de vrijdag af te sluiten met 1400 extra schademeldingen oftewel 35 procent meer vergeleken met een normale vrijdag.

Volgens Interpolis neemt het aantal aanrijdingen bij gladheid toe naarmate het winterweer langer aanhoudt. "De eerste dagen zijn de mensen erg voorzichtig.'' Donderdag kreeg Interpolis 10 procent meer meldingen.

"Als de gladheid langer aanhoudt worden mensen roekelozer. Ze verliezen dan de voorzichtigheid uit het oog.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    't Wordt tijd dat verzekeringsmaatschappijen 50%'s dagen gaan instellen. Ga je op kritieke dagen de weg op dan is schade 50% eigen rekening. Leren automobilisten wel af om ten koste van alles risico te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.