Home

Achtergrond 5 reacties

Milieuclubs deels positief over concepttekst

Milieuorganisaties zien positieve punten in het concept van het klimaatakkoord dat vandaag in Kopenhagen naar buiten is gebracht.

Vooral de duidelijke verwijzing naar het al geldende Kyoto-protocol is in goede aarde gevallen.

"Deze tekst gaat er vanuit dat er voor een nieuwe periode afspraken gemaakt worden onder het Kyoto-protocol. Daar zijn we blij mee'', aldus Willem Verhaak van Milieudefensie. Het Kyoto-protocol is een bindend verdrag waarin afspraken over de vermindering van uitstoot van broeikasgassen zijn opgenomen. "Met deze tekst kunnen ook de VS binnenboord worden gehouden'', zegt Verhaak. De VS hebben Kyoto niet geratificeerd, maar lijken welwillend te staan tegenover nieuwe afspraken.

"Ook het Wereld Natuur Fonds is gecharmeerd van het raamwerk dat de onderhandelaars op tafel hebben gelegd. "Het is een goede aanzet'', aldus Donald Pols. "Het is sterk dat er duidelijke doelstellingen voor de korte en lange termijn zijn gesteld.'' In de tekst staat onder meer dat in 2050 wereldwijd 50, 85 of 95 procent minder broeikasgas moet worden uitgestoten dan in 1990. Welk percentage dat uiteindelijk wordt, moet blijken uit de onderhandelingen die de ministers van Milieu en de regeringsleiders volgende week zullen plaatsvinden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Wat betekent dat voor ieder individu???Hoeveel kost het per hoofd van de bevolking,want dat is het enige wat men wil weten!Want dat we zullen boetten dat staat als een paal boven een dalende zeespiegel!

 • no-profile-image

  gert

  Hoe waren de diners ? Moet je nog peultjes ?

 • no-profile-image

  scepticus

  De aarde is zelf verantwoordelijk voor 95% van de broeikasgas uitstoot. De mens met al zijn verkeer ,industrie en landbouw voor 5%. Als de reductie 50% moet worden is dat dus slechts 2.5% van de mondiale uitstoot. Over cijfers manipuleren gesproken bewijst bovenstaande wel hoe gemakkelijk men het publiek kan bedriegen door de cijfers zo negatief mogelijk uit te leggen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Er van uitgaande dat er in 2050 uberhaupt nog wat uit te stoten valt!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  ik gok 50%

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.