Home

Achtergrond 4 reacties

Milieuactivisten betogen bij klimaattop

Tienduizenden milieuactivisten uit de hele wereld voeren vandaag actie in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Zij roepen onderhandelaars van de klimaattop van de Verenigde Naties op maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde.

"Bla bla bla. Treed nu op!'' en "Er is geen planeet B'' hadden enkele betogers op spandoeken geschreven. Sommigen van hen hadden zich verkleed als ijsberen en panda's, diersoorten die worden bedreigd door klimaatveranderingen.

De demonstranten liepen een 6 kilometer lange route van het stadscentrum naar het Bella Center, het congrescentrum waar de klimaattop wordt gehouden. De autoriteiten hadden extra agenten ingezet en sommige gebouwen met hekken afgezet.

Enkele sprekers riepen de milieuactivisten en antikapitalisten in het begin van de demonstratie op tot kalmte, maar niet iedereen gaf daar gehoor aan. Zo'n driehonderd in zwart geklede activisten gooiden ramen in met bakstenen. De oproerpolitie trad hard op tegen de relschoppers en voerde ze in busjes af.

De wereldwijde 'Actiedag' begon in Australië, waar in totaal zo'n 50.000 betogers op meerdere plaatsen in het land de straat op gingen. Ook kwamen activisten bijeen in Hongkong, Jakarta en de Filipijnen. Naar verluidt wordt in 130 steden wereldwijd gedemonstreerd voor het klimaat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Geverink

  Bij ons zijn de demonstraties tegen de opwarming van de aarde vanwege het koude weer afgelast.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  die zijn vast allemaal lopend gekomen want vliegen is toch slecht voor het millieu.

 • no-profile-image

  gert

  De Nederlandse milieuactivisten moeten onmiddelijk terugkomen,Belgie loost zijn riolen op de Schelde,werk aan de winkel

 • no-profile-image

  scepticus

  Het schijnt dat dit snoep reisje van onze klimaatridders al 36 miljoen kg extra CO2 heeft opgeleverd.Proficiat.

Of registreer je om te kunnen reageren.