Home

Achtergrond

Melkveebedrijf op mooie locatie in Drenthe

Op een schitterende plek, omzoomd door boomwallen en bossen, staat een goed verkaveld, nieuw opgezet melkveebedrijf. De boerderij staat in hartje Drenthe en is ruim 30 hectare.

De natuur is hier echter geen belemmering voor het bedrijf. De boerderij en landerijen liggen niet in een begrensd natuur- of beheersgebied en op voldoende afstand van een Habitat- en EHS-gebied. Het is een modern, goed onderhouden melkveebedrijf, dat in 1987 in de ruilverkaveling nieuw is gebouwd. "De meeste grond ligt in een prachtige kavel achter de bedrijfsgebouwen", aldus René Eijsink van Schelhaas Makelaardij. De huiskavel is ruim 28 hectare. De andere grond, meer dan 2 hectare, ligt ongeveer 1 kilometer van het bedrijf. Het is goede, vochthoudende zandgrond, aldus de makelaar.

Het melkveebedrijf heeft een U-vormige ligboxenstal. De stal is 48 bij 17 meter, gebouwd in 1987 en uitgebreid in 1997. De stal is voorzien van 83 grootveeboxen met verhoogde ligplaatsen en R-boxafscheidingen met rubbermatten. De ligboxenstal heeft zelfsluitende Engelse voerhekken, een ruime voergang van 6 meter breed en veel lichtinval via de lichtkoepel. De stal is onderkelderd onder de (opgeruwde) roosters, onder de ligboxen en een gedeelte van de voergang. Voorin de stal is een 2 x 4 visgraatmelkstal (Gascoigne-Melotte). Maar er is voldoende ruimte om de melkstal uit te breiden. Verder is er een tanklokaal met eigen tank uit 1996 voor 4.200 liter.

Daarnaast is er een machineberging met paardenstallen annex jongveestal. Deze stal is in 1988 gebouwd, opgetrokken in damwand op een stenen voet met stalen spanten. De berging is circa 12 bij 16 meter, inclusief het gedeelte met vier ingebouwde paardenboxen. Daarnaast is de jongveestalling. Deze is eveneens opgetrokken in damwand en 12 bij 12 meter. In de zijgevel zit een dubbele deur met daarboven een luchtinlaat.

Het bedrijf heeft een ruime, zeer goede erfverharding, twee krachtvoersilo’s van 10 ton en 5 ton en een kunstmestsilo van 10 ton. Daarnaast zijn er drie kuilvoerplaten, elk circa 35 bij 7 meter, en een vaste mestopslagplaats met zijwanden van 10 bij 4 meter. Bij het bedrijf staat een mooie woning, die in 1988 is gebouwd. De woning heeft een ruime woonkeuken met uitzicht op het erf en een aanbouwkeuken, een L-vormige woonkamer met schuifpui naar het terras en een schouw met inbouwhoutkachel.

Meer informatie: Schelhaas Makelaardij, René Eijsink, 0528 - 26 40 07, www.schelhaas.com

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.