Home

Achtergrond

Meeste melkprijzen boven €30

De zuivelverwerkers schroefden hun melkprijzen in november zonder uitzondering fors omhoog. Nemelco, FrieslandCampina, Cono en Bel Leerdammer zitten alweer boven de €30. DOC Kaas gaat die barrière waarschijnlijk deze maand slechten.

Bij de andere zuivelfabrieken stijgt de melkprijs in december ook gewoon door. De wintertoeslagen blijven dan namelijk gewoon van kracht. Die staan de melkprijsstijging dus niet in de weg.

DOC Kaas was de grootste stijger van de maand. Het voorschot ging maar liefst met €3,80 omhoog en kwam zo uit op €27,81. Daarmee bleef het bedrijf nog wel hekkensluiter.

Nemelco noteerde een iets bescheidener plus: €1,75 erbij. Maar de melkprijs van €32,64 was wel de hoogste van alle zuivelverwerkers in november.

Cono Kaasmakers deed €1,70 bij de prijs op. Daardoor kwam het voorschot uit op €31,23. Bel Leerdammer noteerde €1,88 hoger en kwam uit op €30,84.

FrieslandCampina heeft als enige zuivelverwerker de melkprijs voor december al bekend gemaakt. Die komt uit op €32,94. Die prijs ligt maar €0,35 hoger dan in november. Die geringe stijging is vooral het gevolg van het verkleinen van de wintermelktoeslag. Die valt in december namelijk terug van €3,65 naar €1,00.

In januari vervalt ook die laatste euro. Maar desondanks gaat het voorschot van de zuivelreus dan gewoon verder omhoog.

prognose:

stijgende prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.