Home

Achtergrond

Meer werklozen in eurozone

De werkloosheid in de eurozone blijft oplopen.

Het aantal mensen dat werk had in de zestien landen die de euro hanteren, lag in het derde kwartaal 0,5 procent lager dan een kwartaal eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek Eurostat die maandag werden gepubliceerd.

In het tweede kwartaal was ook al sprake van een daling van de werkgelegenheid met 0,5 procent. In de eerste drie maanden van dit jaar hadden 0,7 procent minder mensen werk in de eurozone ten opzichte van de voorgaande periode.

Ten opzichte van een jaar eerder daalde de werkgelegenheid in het derde kwartaal met 2,1 procent. Een kwartaal eerder was dat nog 1,8 procent.

In totaal hadden 144,8 miljoen mensen in de eurozone in het derde kwartaal werk. In de gehele Europese Unie, met in totaal 27 landen, waren dat er 221,6 miljoen. In de EU wonen ongeveer 500 miljoen mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.